Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Barons de Rothschild Brut
Klik for at zoome

Frankrig - Champagne

Barons de Rothschild Brut

En nøje afstemt blanding som giver en virkelig sofistikeret og velsmagende champagne.

Området og producenten:
De tre grene af Rothschild-familien er gået sammen om at skabe en enestående champagne. De er hver især eksperter på deres område, har høje krav til kvalitet og stor respekt for lange og gamle traditioner. Mayer Amschel Rothschild blev født i 1744 og siden hans grundlæggelse af Rothschild-dynastiet har syv generationer drevet firmaet med en god fornemmelse for de skiftende tiders tendenser.

Vinen:
Alle druerne til Barons de Rothschild Brut høstes i hånden og kommer fra de bedste områder i Champagne. Brut er lavet på en basevin bestående af 60% Chardonnay, og de sidste 40% er en blanding af Pinot Noir og Pinot Meunier. Mange champagner laves på druemosten fra både første og anden presning, men til Barons de Rothschild champagne anvendes kun druemosten fra første presning.

Druemosten fra første presning hældes i små tanke, hvor frugtrester får lov til at falde til bunds, så mosten bliver så klar som muligt. Første gæring sker i små tanke af rustfrit stål. Gær tilsættes hver enkelt tank. Tankene er temperaturkontrolleret og gæringen foregår ved lav temperatur. Herefter finder den malolaktiske gæring sted. Efter klaring og filtrering blandes basevinen ofte med Reserve-vine fra tidligere årgange. Den blandede vin hældes på flasker, lidt gær og sukker tilsættes og vinen lagres ved lav temperatur (13ºC), hvorved de fine bobler dannes.

I slottets kældre ligger flaskerne godt beskyttet fra lys og gennemgår en langsom aldring. Barons de Rothschild Brut ligger i tre til fire år i kælderen, hvorefter champagnen færdiggøres og lagres mindst seks måneder, hvorefter den klargøres til salg.

I glasset:
Vinens glans og klarhed viser let gyldne lyse striber kombineret med meget fine bobler, som giver en overdådig, vedholdende skum. I duften fornemmes pære og mandler samt friske hasselnødder, der ledsages af hints af hvide blomster og en svag ristet duft. Smagen er først kraftig og pågående, hvorefter den bliver afrundet men stadig kraftfuld og alligevel behagelig behersket. Et tegn på den lange, traditionelle lagring i kældrene.

Barons de Rothschild Brut Champagne er en kompleks vin til alle lejligheder. Den er ideel som aperitif eller til mad. Den går godt til såvel lette retter med f.eks. fisk og skaldyr, men er også rigtig god til lidt tungere retter med f.eks. kylling eller andet hvidt kød. Champagnen er også et fint og utraditionelt valg til ost.

Serveres ved 8-10ºC.

Pressen:
Winelab - 5 stjerner - "Sprød duft af brød, røg, lidt karamelliseret sukker og hvid frugt. Brødkompleksiteten følger med i smagen med en virkelig flot struktur, balance og ikke mindst stor kompleksitet, som langt overgår forventningerne til en 400 kroners champagne." (27-12-2016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) - "Rothschild familien kræver vidst ikke den store introduktion. Fersken i duften. I smagen nedfaldsfrugt, pærer, citrus og blomstertoner. Flot mousse og en let oxideret tone som klæder vinen. Lang vedvarende eftersmag. Klassisk og stringent på den gode måde." (23-12-2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot intensiv Champagne med let støvet næse med noter af markchampignon og Sherry, fyldig og flamboyant mund med markant mousse og et pift af citrus og lang intensiv eftersmag med dominans af overmodne æbler." (19-12-2016)

Smag på vin - 5 stjerner - "Sprød aroma med citrus, friske hasselnødder og en lille bagkant af letristet rugbrød. En god syre gør den frisk - fin citrus og røde æbler sammen med hvide blomster og speltbrød. Lette og elegante bobler, der hurtigt klinger af i glasset - men stadig prikker fint på tungen. Elegant og rank Champagne til den allerfinest aperitif, når dronningen taler, eller forretten med skaldyr." (14-12-2016)

AOV.dk - 6 stjerner - "Stenfrugt, lime, sprød, super præcis, mineralsk. Let urtepræg. Særdeles koncentreret og i fin balance med meget vedholdende bobler. Topklasse." På AOV.dk's liste over de bedste tørre champagner til nytår (november 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "...Det er en flot champagne med liflig duft, fine, stadige bobler og en kompleks smag - dejlig frugt, æbler, citrus, en anelse brød..." (Uge 17 / 2016) 

Wine Spectator - 92 Point - "Rich and Somky, this creamy Champange features firm acidity framing the flavors of almond financier, strawberry pure, coffe and crystalized honey. Offers a focused finish, with spice and citrus peel accents."

DKK stk. 549,75

Køb stk.

Gå til kassen

EB EB
WineSpec. WineSpec.
Winelab Winelab
AOV.dk AOV.dk
VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.
Smagpåvin Smagpåvin

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 1421031
Varetype: Champagne
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Champagne,
Druer: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet