Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Amarone della Valpolicella Classico DOC, Fabiano
Klik for at zoome

Italien - Veneto - Amarone della valpolicella

Amarone della Valpolicella Classico DOC, Fabiano

Amarone i den klassiske stil, her er tid til fordybning. Denne vin giver forståelse for det italienske udtryk; Meditationsvin. Skænk den i glasset og nyd udviklingen over aftenen. Stor kompleksitet og finesse.

Området og producenten:
Huset Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere når ferien holdes øst for Garda søen. Her er bakket og varmt og jordene her yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter.

Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.

Vinen:
Denne vin er fremstillet på en kombination af Corvina 65%, Rondinella 30% og Molinara 5%. Ved høsten, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres.

Når koncentrationen er opnået, den 2. uge i februar, presses druerne. Udblødningen varer i 30 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15ºC. Vinen lagres efterfølgende i tre år på egetræsfade af forskellig størrelse, heraf 10 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske.

I glasset:
Vinen har en mørk, granatrød farve med sorte reflekser. Duften er elegant med let krydrede toner af egetræ og mokka. Herfindes også en stor koncentration af moden rød frugt. Smagen er tør og velbalanceret med en meget intens kerne af moden frugt og en typisk bitter afslutning. En Amarone i den gode klassiske stil.

Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød, grill retter, vildt og ost.

Serveringstemperatur 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2013
Ekstra Bladet - 5 stjerner (91 point) - "Mørke intense blommer i duften. I smagen sorte bær, svesker, tørrede frugt, tobak, krydderier og vanilje. Flot koncentration og en vellavet amarone i den mere klassiske stil med en lang afslutning." (22-09-2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot fyldig Amarone i klassisk fortolkning med fedladen næse med bacon og kirsebær, svedig og opulent mund med pæn sødme og dominans af chokolade, espresso og vanilje og flot lang intensiv eftersmag med noter af marcipan og rosiner." (28-08-2017)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Forrygende flot Amarone fra Fabiano i bedste udgave siden årgang 2008. Varm og indbydende næse som vælter op af glasset med noter af overmodne kirsebær, portvin og vådt læder og silkeblød cremet mund med intensive toner af kirsebærlikør, ristede mandler, espresso og friskkværnet peber indhyllet i røg og rosinsødme. Bravo." (12-12-2016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner (92 point) - "Intense kirsebærtoner i duften. Velbalanceret med masser af bærsmag, krydderier, tørrede frugter, tobak og lakrids i smagen. Alkoholen velintegeret. Lang krydret afslutning." (18-11-2016)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot Amarone med tæt næse med røg og brændte mandler, opulent mund med underspillet sødme og dominans af bitter chokolade, espresso, brombær og eg og lang intensiv eftersmag med noter af marcipan og lakrids." (08-08-2016)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot og fyldig Amarone med traditionelle dyder. Kirsebær, svedsker og røg i både næse og mund pakket ind bløde tanniner og sødmefulde noter af vanilje og rosiner, som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag." (14-12-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rødvin, der leder tankerne hen på jul og andesteg. Det er nemlig lige præcis, hvad den egner sig til - også rødkålen kan den klare. det er en vin, der spiller med musklerne, men det er også et stor, varm og kompleks vin, hvor frugt og krydrede noter går op i en højere enhed. Ud over julemaden vil den også egne sig fortræffeligt til krydrede kødretter og kraftigt smagende oste." (Uge 49 / 2015)

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Klassisk Amarone med svesker og rosiner i næsen, kakao, overmodne kirsebær og ristede kaffebønner i munden og med en lang krydret finish med noter af røg og vanilje." (06-10-2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Koncentreret bærnæse med sorte blommer, rosiner, nelliker og lidt kamfer. I munden er den fed, blød og fyldig med det typiske fuldmodne svedsker, sorte kirsebær, rosiner med en lille bagkant af cigarkasse. Det er frugtdrevet med behersket sødme og silkebløde tanniner." (september nr. - 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En fem år gammel rødvin, der både er meget lækker og ikke helt billig - men god Amarone koster jo. Vinen har blød og fyldig frugt med fint krydderi og ifølge traditionen heftige procenter, uden at der dog er nogen som helst spritkant. Skænk den gerne let afkølet - og brug den ikke kun til fornemme kødretter, men også som meditations-vin." (Uge 33 / 2014)

Årgang 2008
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super lækker fuldbyrdet Amarone med klassiske dyder. …ristede kaffebønner og mørke kirsebær og lang intensiv finish med noter af mørk chokolade. Sådan skal en Amarone skæres." (07-10-2013)

V
inAvisen - 5 stjerner - "Stor og flot Amarone - en rødvin med god druesmag, harmoni og kompleksitet. Vinen er blød og lækker og vil klæde kødretter af kvalitet." (Uge 33 / 2013)

Information
- 5 stjerner - "Amarone er en flot klassisk, næsten bombastisk, vin; med sødme, kirsebær og stor smagsfornøjelse." (23-11-2012)

WineEnthusiast
- 90 point
International Wine & Spirit Competition 2012 - Guld

Årgang 2007
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "91 point" (02-03-2012)
WineEnthusiast - 91 point
2011 Decanter World WineAwards - Bronze

SPAR KR. 80.00

1 stk.

299,75

Vejl. 379,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

5
Kraftig Let
Varenummer: 0521299
Årgang: 2012
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 15.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Veneto, Amarone della valpolicella
Druer: Corvina, Rondinella, Molinara

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet