30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Ækvator Akvavit i gavekarton

Pr. stk.
200,00 kr.
Pr. stk.
200,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 5012017

Ækvator Akvavit i gavekarton

Ækvator Akvavit er en dejlig krydret akvavit med en lang aromatisk eftersmag.



Type
Spiritus
Alkohol og indhold
40 % / 70 cl
Land
Danmark
Producent
Oskar Davidsen
Serveringstemperatur
7-21°C
Holdbarhed efter åbning
Ubegrænset
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
0.5
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton

Indbydende og mild

Ækvator Akvavit har en gylden farve. Smagen er behagelig krydret med stor blødhed. I bogen om snaps skriver forfatteren Jens Tholstrup: ”Indflydelsen fra Madeiraen fornægter sig da heller ikke, og er man ude efter en blød, sød og mild akvavit, så er Ækvator Akvavit et godt bud”

Serveringstemperatur: 7-21°C

— Flaskehalsen24-04-2020
“Snaps er heldigvis meget mere end bare snaps. Mere end den sprittede bandit, der helst skal have en tur med en isskraber både indvendig og udvendig, inden den giver andet fra sig end myrepatter og rejsning i hårrødderne. For Ækvator Akvavit kan noget særligt. Den kan faktisk det, som vi snapse-skeptikere ikke troede muligt. Den kan smage godt. Lagret på madeira-fade har den opnået en helt anden rundhed og bund i sin smag, og den gemmer på en masse dejlige og blide nuancer under sine 40% alkohol. Det er faktisk en decideret nydelse, hvilket de færreste skulle have troet, at jeg ville sige om snaps. En top-anbefalinger fra en snapse-skeptiker – til både snapseelskere og snapse-forskrækkede.”
— Barego'mad04-11-2019
“Lad mig sige det med det samme – jeg er ikke den store snapsedrikker, og har derfor heller ikke jordens største track-record-liste over akvavitter. Derfor går jeg til denne spiritustype med åbent hjerte og sind, og paraderne nede – for er vi dus eller des? Taler de gyldne dråber til mig, eller er det bare endnu en “party-i-provinsen-jo-større-alkoholstyrke-jo-bedre-for-jeg-skal-bare-være-fuld”-snaps. Jeg kan godt afsløre, at vi er dus og helt på bølgelængde med hinanden. Min nye ven i glasset er noget af en globetrotter, som har krydset Ækvator hele to gange i brugte egetræsfade på bunden af et skib – bare for min og din skyld. Lidt af en præstation for en dansk akvavit, men kan det smages, eller er det bare god storytelling når tekstforfatteren har fået en lille en for meget? Ækvator Akvavit er ikke som de andre, og den er alt andet end sprittet og ucharmerende. Den er flot gylden i glasset med en lækker cremet tekstur som flydende honning. Den er imødekommende i næsen uden at være sprittet, og i munden føles den dejlig behagelig og mild med en velafstemt sødme og en tilpas varme af krydrede fadnoter. Det er en akvavit man har lyst til at beholde i munden og analysere, idet fadlagringen har tilført disse gyldne dråber masser af dybde og modenhed. Ækvator Akvavit er en snaps med stor bred folkelig appeal, og kvaliteter der lokker til et glas mere. Jeg føler mig godt underholdt til trods for at jeg ikke sidder med ved det store julebord.”
— VinAvisen04-11-2019
“En akvavit, der leder tankerne hen på en velassorteret julefrokost. Sammen med noget godt bryg vil den sætte prikken over i'et på sild, laks, rødspætter og frikadeller. Det er en dejlig krydret akvavit med en lang aromatisk eftersmag. Dens navn skyldes, at den har været på en tre måneder lang sørejse fra København til Cape Town og tilbage igen og herved har krydset ækvator to gange. På hele turen har akvavitten ligger på fade, der tidligere har indeholdt madeira. Fadene, skibets rullende bevægelser og de skiftende temperaturer undervejs skulle ifølge teksten bag på flasken have givet akvavitten ekstra modenhed og blødhed. Moden, blød og meget lækker er den i hvert fald.”
— Whisky&Rom01-11-2020
“Inspireret af sine norske naboer er denne også sejlet over ækvator. Blød og rund med lette fadnoter. I smagen kommen, røde æbler og krydderier. Vellavet med en pæn krydret afslutning.”
— Ekstra Bladet29-03-2021
“Inspireret af sine norske naboer er denne også sejlet over ækvator. Blød og rund med lette fadnoter. I smagen kommen, røde æbler og krydderier. Vellavet med en pæn krydret afslutning”

Fremstilling

Ækvator Akvavit er en blød og mild akvavit, som lagres på egetræsfade, der tidligere har indeholdt Madeira. Under lagringen på disse fade krydser akvavitten Ækvator på sin rejse fra København til Cape Town og retur. Temperaturforandringerne og skibets duven i søen har en modnende virkning på akvavitten.

Anbefalede produkter