Historien

Den 1. maj 1928 åbnede Willy Skjold Burne sin første vinhandel i Stormgade i København. Denne forretning var ganske lille, og efter 10 år blev forretningen udvidet med en kælder samt et større butiksareal.

Først i 1950’erne blev ”Aktieselskabet Skjold Burne” dannet. Selskabet, der fik til huse på H.C. Andersens Boulevard, var en ren engrosvirksomhed, som leverede vin og spiritus til forretningen i Stormgade, ligesom til andre vin- og købmandsforretninger.

Hos Skjold Burne havde man længe haft et ønske om at markedsføre en type vin, som alle kunne lide – og ikke mindst betale! Man ønskede at henvende sig til den brede befolkning. I 1953 lancerede man derfor den nok så omtalte Monopol – ”den med tyren”. Prisen for 1,5 ltr. af den spanske rødvin var dengang kr. 7,95.

Monopol - ”den med tyren” - blev hurtigt et begreb, og salgstallene voksede med eksplosionsagtig hast. På grund af Monopol’s store succes, ønskede flere vinhandlere og købmænd at sælge Skjold Burnes vine, under navnet Skjold Burne. Ønsket blev efterkommet af Willy Skjold Burne, og grundstenen til Skjold Burne kæden var hermed lagt.

Antallet af Skjold Burne forretninger voksede herefter støt, og i begyndelsen af 1970’erne var der i alt 253 forretninger fordelt over hele landet.

I 1973 blev A/S Skjold Burne solgt til det multinationale spanske selskab RUMASA, som ejede A/S Skjold Burne gennem en årrække. RUMASA blev nationaliseret og alle gruppens selskaber blev sat til salg.

I 1984 købte Taster Wine A/S Aktieselskabet Skjold Burne af den spanske stat. En kraftig omstrukturering rettede op på den dengang kriseramte virksomhed.

Skjold Burne kæden består i dag af ca. 60 forretninger - fordelt over hele landet. Det gør den til den største og ældste af slagsen i Danmark.

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet